Kde končí naděje, začíná peklo

27 minutový dokument o knězi z Žakovce, který zasvětil svůj život "práci" s těmi, kteří to potřebují nejvíce.

Marián Kuffa - blázen nebo svatý, který podle evangelia opravdu žije? Na jedné rozlučce budoucího bohoslovce (Jendy L. ;-) ) mě zaujala slova jednoho kněze, který ze své zkušenosti potvrzoval, že pokud člověk, jakkoliv svými vlastnostmi, nedokonalostmi a schopnostmi omezený nabídne svůj život Bohu, tak že pak jenom kouká - zírá!, jaké divy s ním (i s těmi jeho schopnostmi a přednostmi i slabinami,..) i skrze něho Pán Bůh - Duch Svatý - dokáže učinit.

Málokterý kněz sbírá na ulicích bezdomovce, málokdo by dobrovolně žil po sedm let s bývalými vrahy a recidivisty. Marian Kuffa získal polorozbořenou faru v Žakovcích a požehnání spišského biskupa. To, co se od roku 1992 "z ničeho" podařilo s bezdomovci a bývalými recidivisty vybudovat, je neuvěřitelné. Kromě zrestaurované fary je tu pavilon pro přestárlé a postižené. Bývalí alkoholici, vrazi a asociálové se starají o postižené. Přibyly tři domy pro opuštěné děti. Bývalé prostitutky hospodaří v kuchyni a na statku, který také patří ke komunitě. O Marianovi Kuffovi se říká: "Je to matka Tereza v kalhotách. Jezdíme se k němu učit a inspirovat se, čerpat odvahu a schopnost smysluplně žít."

Dokument je ke shlédnutí v archivu české televize na adrese: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1110800978-kde-konci-nadeje-zacina-peklo/

Zobrazeno 2581×

Komentáře

Kris

Díky Májo! Konečně se to o něm může víc rozšířit =)

Krysar

Tak už vím, co budu sledovat dnes u oběda:D

májaludvíková

:-)) ;-) Bezva!, tak pak napiš dojmy!, budou-li nějaké. ;-)

beacon

Máájo !

Maculla

Díky, Májo:)

AnežkaZ

Vždyť tam jsme s P.Mazurou před 3 lety byli,že?:))
Akorát z té Jendovy rozlučky si toho moc nevzpomínám:[ Asi se na ten dokument pak podívám..;o)

májaludvíková

Jj, byli!!! :-) Ale tenkrát jsem to ještě nějak nechápala - nevnímala - to, co vnímám teď.

Kris

Mě totálně dostaly ty nahrávky jeho "přednášek" od Marušky Šimůnkový, jedno CD už jsme ale stihly ztratit .. =)

májaludvíková

Tak to jsme na tom podobně - taky jsem je vypálila i pro nás, a jedno z těch tří se někam zatoulalo, ale mám to pořád v PC - jenže mi teď zase pro změnu nefunguje na nouťasu CDromka.. Nicméně mě napadlo, že bych je sem mohla - na signály - pokud by to šlo (což ještě nevím) - nahrát taky.

Kris

výbornej nápad! =)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio